Nieuws

Volg Major Electronics b.v. ook op LinkedIn.

 

2024

Word jij onze nieuwe Medewerker Binnendienst? Klik dan snel op onderstaande link, reageer op de vacature en kom ons team versterken!

 

/userfiles/78/files/functie Medewerker Binnendienst 2023.pdf

 

Viscom 3D AOI Machine in gebruik genomen als nieuwe "tool" om een hoge kwaliteit te waarborgen richting onze klanten:


Als specialist in het produceren van PCB assemblages van zowel grote en kleine series streeft Major Electronics ernaar om een hoge kwaliteit te waarborgen voor haar klanten. Eén van de nieuwste tools om dit te realiseren is de investering in de Viscom 3D Automatische Optische Inspectie machine.

Viscom staat als marktleider wereldwijd gekend voor zijn uitgebreide mogelijkheden om zeer nauwkeurige inspectiemetingen uit te voeren die alle mogelijke defecten blootleggen. Component aanwezigheid, type, polariteit, co-planitary check en de kwaliteit van de soldeerverbindingen van SMD en conventionele onderdelen worden geïnspecteerd door in totaal 9 camera’s die een hoog resolutie beeld vormen en hoogteverschillen van maar liefst 0,5 micron meten.

“Onze huidige AOI machine was aan vervanging toe en we hadden duidelijke criteria waaraan onze nieuwe machine moest voldoen.” geven Klaas Schaper en Douwe Rienstra als directie van Major Electronics aan als belangrijkste uitgangspunt voor deze investering. “Tijdens onze selectieprocedure werden tal van fabrikanten bezocht en uiteindelijk deden verschillende onderscheidende factoren ons besluiten om Viscom te selecteren. Dit ging dan over kenmerken als de solide en gestructureerde programmatie-opbouw, het gebruiksgemak, overzichtelijke kwalificatie proces, de grote install base en de professionele benadering van zowel Viscom als Smd-Tec.”

Alle Viscom machines worden voor 100% in Hannover, Duitsland ontwikkeld en geproduceerd. Van de hardware inclusief de bouw van camera’s en X-ray tubes, tot de software structuur die het mogelijk maakt om waterdichte programma’s te maken die alle mogelijk productiefouten opsporen. Hierdoor worden de machines niet alleen ingezet voor de borging van de kwaliteit, maar tevens ook voor de verbetering van het totale productieproces geeft de directie van Major Electronics aan.

“Dankzij deze aankoop kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn, volgens  Klaas Schaper” . “We zetten hiermee ons productievernieuwing proces door en bieden een totaaloplossing voor alle soorten van industrieën en uitdagende producten, vult Douwe Rienstra aan.” 

Meer info over Major Electronics  en  Smd-Tec via  www.major-el.nl  en www.smd-tec.be

                                                                

Major Electronics neemt deel aan:

 

Major Electronics bv krijgt 3 onderdelen van de LOFAR-upgrade t.w.v. 10 miljoen in handen.

Beelden die de antennes van LOFAR waarnemen.

Major Electronics bv heeft 3 onderdelen van de LOFAR-upgrade gegegund gekregen door het ILT Bestuur van Astron, het Nederlands instituut voor radioastronomie in Dwingeloo.  Major Electronics bv is blij met deze gunning en zet zo de kwalitatief hoogwaardige productenreeks voort die het al jaren uitvoerd voor Astron.

In de bij gevoegde link leest u het gehele artikel: https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/15332462/lofar-telescoop-straks-nog-nauwkeuriger-na-opknapbeurt-van-10-miljoen

 

2022

Nieuwe Selectief Soldeermachine Major Electronics b.v

Het aantal PCB's waar zowel SMD-als conventionele componenten op worden gebruikt zit fors in de lift.

Door de toename in opdrachten stond deze  "manuele" werkwijze in contrast met onze geautomatiseerde aanpak en zorgt de ingebruikname van onze PILLARHOUSE JADE S-200 MKII voor een maximale automatisering van onze conventionele handelingen, uiteraard waar mogelijk. De machine garandeert kwalitatief hoogwaardige soldering.

Bekijk hier hieronder het filmpje:

 

2021

De schilders hebben hun best weer gedaan en het resultaat mag er zijn!!

 

Bedrijfsfilm

 

HIGHTECH OPDRACHT GEREALISEERD.

Onlangs heeft Major Electronics b.v.  een nieuwe opdracht gerealiseerd, bestaande uit 12 stuks, 14 laags pcb's.

Deze pcb's bestaan elk uit meer dan 3600 SMD componenten, waarvan een groot deel met de zeer kleine afmeting 0201. Verder omvat deze high tech pcb diverse FPGA's.

 

.

 


Traceability

Om de traceability van de aan onze relaties geleverde producten nog verder te optimaliseren, heeft Major Electronics b.v. besloten om al onze pcb's te voorzien van een label met een unieke 16 cijferige code.

Met behulp van een QR code is het nummer tevens met behulp van een scanner in te lezen.

Hierin zijn verwerkt:

  • 135: Major Electronics
  • 17: Productiejaar
  • 10: Productieweek
  • 0257: Productie ordernummer
  • 02341: Serienummer binnen betreffende productie orde

Mocht een relatie traceability als niet wenselijk zien, dan kan dit worden aangegeven, deze zal dan achterwege worden gelaten.

 


Ierse filmploeg bezoekt Major Electronics B.V.

In het kader van de nieuw te bouwen Lofar locatie in Ierland, ter uitbreiding van het huidige lofar project, kregen wij bezoek van Astrotec met een filmploeg uit Ierland.

Major Electronics b.v. produceert en levert al jaren diverse elektronica voor dit high tech project van Astron/Astrotec.

Meer informatie: www.lofar.nl

 

 

Digitale Facturering

Major Electronics b.v. heeft besloten vanaf januari 2019 alle facturering digitaal te laten verlopen en te versturen. Uitgangspunt hierbij was om te kunnen stoppen met het verwerken van papieren facturen.

Major Electronics b.v. vindt een ecologisch duurzame oplossing, die bomen redt en transport uitspaart belangrijk. U toch ook?

 


Groot formaat 16 laags PCB

Onlangs hebben wij een project gerealiseerd voor een goede relatie. Het ging hierbij om een 16 laags PCB, met een plaatdikte van maar liefst 4,3 mm en een afmeting van582 x 429 mm.

Wij kunnen printplaten tot een afmeting van 700 x 600 mm aan in onze moderne productie omgeving.

 


Nieuwe Ontvangstruimte

Onlangs hebben wij een nieuwe ontvangstruimte in gebruik genomen, geheel in de stijl van onze bedrijfskleuren. De ruimte is tevens voorzien van een modern multimedia scherm voor presentatie doeleinden.

Deze ruimte is bestemd voor het ontvangen van klanten, leveranciers en overige relaties, op afspraak.

 


Voorbeeld BOM lijst online

In de praktijk komt het weleens voor dat een BOM (Bill Of Materials) lijst onduidelijk is. Dit kan vertragingen opleveren bij uw aanvraag.

Om u als relatie nog beter van dienst te zijn heeft Major Electronics b.v. besloten een voorbeeld BOM lijst in excel online te zetten, welke u kunt downloaden en invullen.

U vindt deze download op de pagina Offerte aanvraag.


 

Contact:  Major Electronics b.v. -  Industrieweg 98  -  7903 AK  -  Hoogeveen  -  Tel: +31(0)528 234422  -  E-mail: info@major-el.nl