Nieuws

Volg Major Electronics b.v. ook op LinkedIn.

 

2020

De schilders hebben hun best weer gedaan en het resultaat mag er wezen!!

2019

De tijd is voorbij gevlogen. Onze Anton en Danny zijn alweer 12.5 jaar onderdeel van een geweldig team binnen Major Electronics. 

Als jonge kerels begonnen en uitgegroeid tot de spil van ons bedrijf. Altijd een hart voor de zaak gehad maar ook was er ruimte voor humor op zijn tijd! 

Op naar de 25 jaar!!!!                                                               

 

2018

De World of Technology & Science en Industrial Processing 2018.

Ook dit jaar verwelkomen wij u graag op onze stand tijdens  De World of Technology & Science en Industrial Processing 2018 Beurs in de Jaarbeurs Utrecht Op 2 t/m 5 Oktober 2018.

Klik Hier voor gratis registratie met relatiecode WOTS1276 en bezoek ons op stand 11G049!

 

2018

Major Electronics opnieuw IPC gecertificeerd

 Opnieuw IPC Gecertificeerd.

Met trots kunnen we zeggen dat een aantal van onze medewerkers opnieuw IPC gecertificeerd zijn.

Door het behalen van dit IPC certificaat (hercertificering) zijn de medewerkers weer helemaal op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van soldeertechnieken.

Tevens voldoen wij hiermee aan de kwaliteitseisen welke IPC stelt op het gebied van printplaatassemblage.

Naast de reguliere  IPC A-610 (Acceptability of Electronic Assemblies) zijn de medewerkers ook gecertificeerd voor IPC 7711 en IPC 7721 (Rework and Repair of Electronic Assemblies).


2017

Bedrijfsfilm

 

E&A beurs

Major Electronics b.v. bedankt al haar relaties welke een bezoek hebben gebracht aan onze stand op de E&A beurs.

Wij kunnen wederom terugkijken op 3 geslaagde beursdagen, waarbij tevens veel nieuwe, interessante connecties zijn gelegd.

E&A beurs 2017 Major Electronics b.v.

 


High Tech opdracht gerealiseerd

Onlangs heeft Major Electronics b.v. een nieuwe opdracht gerealiseerd, bestaande uit 12 stuks, 14 laags pcb's.

Deze pcb's bestaan elk uit meer dan 3600 SMD componenten, waarvan een groot deel met de zeer kleine afmeting 0201. Verder omvat deze high tech pcb diverse FPGA's.

 

.

Leerlingen RvEC op bezoek met CanSat project

Het Roelof van Echten College (RvEC) heeft op 14 Maart een bezoek gebracht aan Major Electronics b.v.
Dit in het kader van het CanSat project.

2 groepen van elk 4 leerlingen uit 5 VWO werken momenteel hard aan hun ontwerp voor dit project.

Wat is CanSat:

Maak van een frisdrankblikje (Can) een satelliet (Sat) met een missie; dat is de opdracht van de CanSat-competitie die in september 2016 van start ging.

Tijdens het schooljaar 2016 – 2017 ontwerpen, bouwen, testen en lanceren maar liefst 25 scholierenteams een satelliet ter grootte van een frisdrankblikje en bedenken ze zelf een missie die hun satelliet zal uitvoeren.

CanSat is een competitie voor leerlingen uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs. De teams bedenken een missie, schrijven een onderzoeksvoorstel, bouwen een satelliet en presenteren dit aan een jury. De beste teams gaan hun CanSat lanceren met een raket, en weer veilig laten landen aan een parachute.

Een bijzonder project waarin studenten de kans te krijgen om praktijk gerichte ervaring op te doen in het bouwen van een complex systeem waarin meerdere disciplines van belang zijn.

Bedrijfsleven en Onderwijs

Momenteel is er vanuit het bedrijfsleven een tekort aan hoger opgeleid technisch personeel.
Major Electronics b.v. maakt zich mede hierom sterk voor een goede samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven.

De leerling van nu is de waardevolle medewerker van de toekomst.

Wij zijn verheugd om te zien dat het RvEC zich hier ook nadrukkelijk sterk voor maakt.
Het is prachtig om van dichtbij te vernemen hoe leerlingen onderling goed samenwerken om zo tot een beter resultaat te kunnen komen.

Major Electronics b.v. wenst 5 VWO van het RvEC heel veel succes met het verdere verloop van dit CanSat project.

Meer info over CanSat: www.ruimtevaartindeklas.nl/nieuws/421

RvEC: www.rvec.nl

 


Traceability

Om de traceability van de aan onze relaties geleverde producten nog verder te optimaliseren, heeft Major electronics b.v. besloten om al onze pcb's te voorzien van een label met een unieke 16 cijferige code.

Met behulp van een QR code is het nummer tevens met behulp van een scanner in te lezen.

Hierin zijn verwerkt:

  • 135: Major Electronics
  • 17: Productiejaar
  • 10: Productieweek
  • 02341 Productie ordernummer
  • Serienummer binnen betreffende productie orde

Mocht een relatie traceability als niet wenselijk zien, dan kan dit worden aangegeven, deze zal dan achterwege worden gelaten.

 


Ierse filmploeg bezoekt Major Electronics b.v.

In het kader ven der nieuw te bouwen Lofar locatie in Ierland, ter uitbreiding van het huidige lofar project, kregen wij bezoek van Astrotec met een filmploeg uit Ierland.

Major Electronics b.v. produceert en levert al jaren diverse elektronica voor dit high tech project van Astron/Astrotec.

Meer informatie: www.lofar.nl

 


Electronics & Applications Beurs 2017

Ook dit jaar verwelkomen wij u graag op onze stand tijdens de Electronics & Applications Beurs in de Jaarbeurs Utrecht.

Ons standnummer is 7C058.

Gratis entreekaarten reserveren en meer informatie vind u op onze beurs pagina

Klik op de banner hieronder om naar de website van de E&A Beurs te gaan:

 


2016

ISO wederom verlengd

In november vond de jaarlijkse audit voor de ISO certificering plaats en is de ISO 9001:2008 certificering voor Major Electronics b.v. geheel volgens verwachting met succes verlengd.

Dit betekent dat Major Electronics b.v. werkt volgens een vastgestelde structuur, zodat interne bedrijfsprocessen goed op orde zijn en de kwaliteit ervan gewaarborgd is.

Met het opnieuw behalen van de certificering toont Major Electronics b.v. aan dat er continu gewerkt wordt aan kwaliteitsverbetering, met als doel de klanttevredenheid verder te verhogen.

 


Digitale Facturering

Major Electronics b.v. is voornemens de facturering per 1 januari 2017 digitaal te gaan versturen. Het doel is om uiteindelijk te kunnen stoppen met het verwerken van papieren facturen.

Major Electronics b.v. vindt een ecologisch duurzame oplossing, die bomen redt en transport uitspaart belangrijk. U toch ook?

 


Groot formaat 16 laags PCB

Onlangs hebben wij een project gerealiseerd voor een goede relatie. Het ging hierbij om een 16 laags PCB, met een plaatdikte van maar liefst 4,3 mm en een afmeting van582 x 429 mm.

Wij kunnen printplaten tot een afmeting van 700 x 600 mm aan in onze moderne productie omgeving.

 


Nieuwe Ontvangstruimte

Onlangs hebben wij een nieuwe ontvangstruimte in gebruik genomen, geheel in de stijl van onze bedrijfskleuren. De ruimte is tevens voorzien van een modern multimedia scherm voor presentatie doeleinden.

Deze ruimte is bestemd voor het ontvangen van klanten, leveranciers en overige relaties, op afspraak.

 


Voorbeeld BOM lijst online

In de praktijk komt het weleens voor dat een BOM (Bill Of Materials) lijst onduidelijk is. Dit kan vertragingen opleveren bij uw aanvraag.

Om u als relatie nog beter van dienst te zijn heeft Major Electronics b.v. besloten een voorbeeld BOM lijst in excel online te zetten, welke u kunt downloaden en invullen.

U vindt deze download op de pagina Offerte aanvraag.

 


Make-over Major website

Onze website heeft een make-over gekregen en is waar nodig tekstueel aangepast, om u ook online zo uitgebreid als mogelijk van dienst te kunnen zijn.

 


Bezoek Provinciale Staten Drenthe

Een uitgebreide delegatie van Provinciale Staten Drenthe en Loco burgermeester Anno Wietze Hiemstra brachten op 1 juni, samen met enekle genodigden vanuit het bedrijfsleven een bezoek aan Major electronics b.v. in Hoogeveen, onderdeel van Alwica Holding.

Dit in het kader van "De dag van europa", waarbij bedrijven uit eigen provincie, welke op Europees niveau actief zijn, extra onder de aandacht worden gebracht.

Dit jaar is hiervoor ASTRON, het Nederlands Instituut voor Radioastronomie uit Dwingeloo benaderd, waarmee Major electronics b.v. een zeer goede relatie heeft weten op te bouwen, gedurende meerdere jaren van nauwe samenwerking. Major Electronics b.v. levert aan ASTRON diverse High-End elektronika printplaten, t.b.v. diverse projecten binnen Europa, zoals bijvoorbeeld het Lofar project. Voor het SKA project (de grootste telescoop ter wereld) werkt Major Electronics b.v. samen met ASTRON en een Italiaanse ontwikkelpartner aan de productie van een zeer complexe printplaat.

In een informele sfeer gaf Alwica Holding directeur Wim Annen een korte toespraak. Hij ging onder andere in op de behoefte aan hoger technisch geschoolde mensen. Door het ontbreken van een goede opleiding hiervoor, is het lastig voor veel bedrijven om goed gekwalificeerde medewerkers te vinden.

Loco Burgermeester Hiemstra sprak vervolgens over de technologische ontwikkelingen en werkgelegenheid binnen de gemeente Hoogeveen. Het industrieterrein "De Wieken" is het op één na grootste industrieterrein van Noord Nederland en heeft een groot aantal "parels" aan bedrijven. Major electronics b.v. is naast 4000 andere bedrijven in Hoogeveen één van die parels Dhr. hiemstra gaf ook aan dat de werkloosheid, mede door inzet van deze bedrijven is gedaald tot 12,5%.

Na deze toespraken gaven Jerry Ceuppens en Klaas Schaper van Major Electronics b.v. een rondleiding in de moderne productiehal met zeer geavanceerde machines, waarmee de printplaten worden geassembleerd en gecontroleerd. Deze machines kunnen meer dan 40.000 componenten per uur plaatsen. Ook spraken diverse statenleden met de productiemedewerkers.

Het bezoek werd afgesloten met een informele borrel.

Major electronics b.v. kijkt terug op een zeer geslaagde middag, waarbij het belang van technologische ontwikkeling binnen de gemeente Hoogeveen en Drenthe goed naar voren is gebracht.

 


2015

Major Electronics b.v. op RTV Drenthe

Recent in het nieuws: Astron bouwt 3 radiotelescopen voor Poolse Universiteiten. Major Electronics heeft hier haar steentje aan bijgedragen!

http://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/pools-avontuur-met-miljoenenbeloning-voor-astron

 


Beurs

Wij kijken terug op een zeer geslaagde Electronics & Automation beurs.

Hartelijk dank voor uw bezoek aan onze stand.